סוגי איטום גגות

סוגי איטום גגות

איטום גגות יכול להיעשות במגוון שיטות. המרכזיות שבהן הן איטום עם יריעות ביטומניות (הטכניקה הנפוצה בישראל) ואיטום עם חומר פוליאוריטני. זאת כמובן לצד השיטה המיושנת יותר של איטום עם זפת חמה הקיימת עדיין בבתים לא מעטים, ושמפנה מקומה אט-אט לפתרונות החדשניים יותר של איטום עם יריעות ביטומניות.

שימו לב: הבלאי במערכות איטום גגות בישראל לא נגרם מהגשמים (המעטים לצערנו) אלא דווקא מהשמש הקופחת ובמהלך חודשי הקיץ. גורמי הסיכון העיקריים לאיטום גגות בארץ הם שמש, חום, טמפ' גבוהות ולחות. על כן, בבחירת שיטת איטום לגג, יש לכוון לפתרונות בעלי עמידות גבוהה לתנאי אקלים חמים אלה. במיוחד באזור המרכז אך לא רק.

איטום גגות, איך בוחרים את השיטה הנכונה?

מעבר לשאלת התקציב, הבחירה בפתרון המתאים לאיטום הגג לוקחת בחשבון מספר פרמטרים. המרכזי שבהם הוא התשתית הקיימת. בכל עבודת איטום – כולל איטום גגות בהתזה– התוצאה המושלמת תושג רק כשהחומרים הם בעלי בסיס זהה (בטון מול בטון, חומר פולימרי מול חומר פולימרי וכו'). בנוסף יש להתייחס לאלמנטים כמו:

·      סוג הגג (בטון חשוף, רעפים וכדומה).

·      שיפוע הגג (שטוח או משופע).

·      תדירות תחזוקה.

·      גובה הגג.

·      נוחות הגישה והעבודה עליו.

·      התמודדות עם "מים עומדים".

 

חשוב לבצע איטום גגות עם חברה מקצועית, מיומנת ובעלת רישיון. בקשו מקבלן האיטום להציג בפניכם "תעודת אוטם מורשה" וכדאי לראות אותה בעין ביום העבודה (לא רק להסתפק בצילום או העתק).

שימו לב שאתם מתקשרים עם קבלן איטום שעובד עם חומרי איטום מבית החברות המובילות בעולם ושעומד לרשותו (ולרשותכם) צוות רחב של אנשי מקצוע. כלומר, לא אדם בודד אלא מערך של אנשי איטום, מנהלי עבודה, מומחים לעבודה בגובה, רתכים, רצפים וכו'.

רק כך תוכלו לוודא שאתם מקבלים את המעטפת תחת קורת גג אחת (תרתי משמע) ושיש גורם מרכזי שמפקח על העבודה ומנהל את ביצועה במקצועיות ובבטיחות. סוגיה קריטית נוספת היא טיב האחריות ורצוי שלא להתפשר על פחות מ-7-10 שנות אחריות.

במאמר מוסגר נזכיר שאיטום גגות, מטבעו, כרוך בעבודה בגובה. קבלני איטום מקצועיים ואמינים מקפידים על נהלים מחמירים לבטיחות עובדיהם ואין להקל בזה ראש (זכרו שגם לכם, בתור "מזמיני העבודה", יש אחריות לשלומם ובטיחותם של העובדים).   

איטום גגות בהתאמה לגג

אחד הכללים החשובים לגבי איטום גגות הוא עיקרון ההתאמה. בכל איטום ובמיוחד באיטום גגות, חומרי האיטום צריכים להתאים לתשתית הקיימת. למשל, גגות שבוצע בהם איטום עם חומר פוליאוריטני לא יתאימו ליריעות ביטומניות ולהפך.

כלל חשוב נוסף הוא הקדמת תרופה למכה. למרות שניסיון החיים מלמד שפנייה לקבלני איטום גגות נעשית רק כשיש כבר בעיות של רטיבות בגג, כולל אינדיקציות ברורות בתקרות ובקירות הבית, כדאי לזהות את הבעיה בטרם עת.

איטום גגות לאחר גילוי הרטיבות כרוך בעבודות נוספות לשיקום שמייקרות את הפרויקט ואפשר בהחלט להימנע מכך. סבלתם מבעיות רטיבות בחורף וקיבלתם "קצת שקט" בקיץ? אל תנוחו אל זרי הדפנה ואל תמתינו לעונה הגשומה הבאה.  

איטום גגות עם יריעות ביטומניות

איטום גגות עם יריעות ביטומניות הוא כאמור השיטה הנפוצה והמובילה בישראל. סקר שנערך על ידי אתר מוביל בתחום בעלי המקצוע העלה שכ-90% מקבלני האיטום בארץ מעדיפים את היריעות הביטומניות ורואים בהן פתרון מצוין לגגות באקלים הישראלי, ובמיוחד לגגות שטוחים שחשופים לשמש ולחות.

מהן יריעות ביטומניות? יריעות ביטומניות הן יריעות מחומר מלאכותי הקרוי "ביטומן" שמיוצר בתהליך זיקוק הנפט תוך העשרתו בפולימרים וביצוע תהליכים בטמפ' גבוהה. אלו יריעות גדולות ואטומות שמונחות על הגג, מולחמות זו לזו ומחוזקות באופן איכותי. זו שיטה נפוצה במיוחד בגגות מרוצפים או שטוחים, שחשופים לשמש, אשר מתבצעות עליהן דריכות כעניין שבשגרה.

חשוב! על ההבדל בין איטום עם יריעות 4 מ"מ לאיטום עם יריעות 5 מ"מ

יש שני סוגים נפוצים של יריעות ביטומניות – יריעות ביטומניות בעובי 4 מ"מ ויריעת ביטומניות בעובי של 5 מ"מ. חשוב לדעת כי היריעה הדקה יותר (4 מ"מ) היא לא יריעה תקנית ועשויה למעשה מ-3 מ"מ של חומר ביטומני ומ"מ נוסף של אגרגט (חומר המגן מפני השמש).

שימו לב! יריעת 4 מ"מ היא יריעה קלה מדי שעלולה שלא להחזיק מעמד לאורך זמן על גבי גגות חשופים לשמש. ייתכן מאד שכבר בתוך 3-4 שנים היא תתנתק מהמשטח בשל עומסי חום ולחות. למרות ההפרש במחיר זכרו כי רק יריעות ביטומניות 5 מ"מ נותנות פתרון תקני, מקצועי ולאורך זמן. מענה שייתן באמת שקט נפשי אמיתי לתקופה של 7-10 שנים בקלות.

תהליך העבודה עם היריעות הביטומניות מורכב ממספר צעדים. בשלב ראשון מבצעים הכנה לגג על ידי הרמת אביזרים (כמו דודים ומזגנים), תיקון שיפועים, שיפור מרזבים ועוד. לאחר מכן מושכים על הגג חומר מקשר (פריימר – Primer) שמסייע ליריעות להידבק באופן מושלם וממתינים כ-24 שעות עד להתייבשות.

בתום פרק הזמן הזה מבצעים את הנחת היריעות וריתוכן לתשתית (בדרך כלל מאזור המרזבים לכיוון פנים הגג). בסוף העבודה מחזירים דודים ומזגנים ומניחים אותם על גבי חציצה על ידי אבנים משתלבות, יריעות רופפות וכדומה.

לעתים קרובות מבוצעים תיקונים במרזבים באמצעות היריעות הביטומניות לטובת זרימת מים חלקה לצינור וישנן טכניקות נוספות לשיפור הניקוז באמצעות חומר ביטומני סביב פתחי צנרת, הלחמת יריעות דרך מעקה סדוק, הלחמת יריעות באזור נשם אוויר ועוד.

מתי נעשה איטום גגות עם יריעות ביטומניות? יריעות ביטומניות מתאימות בעיקר לגגות בטון חשופים וחדשים, גגות שעברו תהליכי זיפות או כפתרון איטום של שכבה נוספת על גבי יריעות קיימות או יריעות שעשו עליהן זיפות. יש לכם גג שעבר איטום עם זפת חמה? מצוין. הזפת היא חומר ביטומני. השלמתה עם שכבה מהודקת ומחוזקת של יריעות ביטומניות תשפר את האיטום באופן דרמטי.  

שחורות או לבנות? יריעות ביטומניות יכולות להיות שחורות או מצופות בחומר אגרגט לבן המגן עליהן פני השמש. יריעות לבנות יותקנו על גגות חשופים ואילו היריעות השחורות שלא מתאימות לשמש שכיחות בגגות מרוצפים או שאינם חשופים.

איטום גגות עם חומרים פוליאוריטנים

איטום גגות עם חומר פוליאוריטני הוא שיטת איטום איכותית שנעשית בהזרקה או מריחה ועל כן נפוצה כשיש קושי של גישה לעבוד על הגג בטכניקה של הלחמת יריעות. כמובן שברוב המקרים היא גם נבחרת בהתאם לתשתית הקיימת ועמידה על "עיקרון ההתאמה".

איטום גגות בחומר פוליאוריטני נעשה בהזרקה או מריחה ועל כן זו גם שיטה נפוצה מאד בגגות עם מספר רב של אביזרים כמו דודים, צ'ילרים, מנועים, פתחים, מזגנים וכדומה. חומר פוליאוריטני לאיטום גגות הוא בעל כושר כיסוי גבוה ועמיד מאד בפני מים עומדים.

מהו חומר פוליאוריטני? חומר פוליאוריטני הוא חומר הדבקה שמשמש כפתרון איטום במגוון יישומים ולא רק לטובת איטום גגות. מדובר בחומרים בעלי כושר הדבקה מצוין לתשתית הבסיס שהם מונחים עליה. חומרים פוליאוריטנים ידועים באלסטיות רבה שמספקת מענה למתיחות או כיווצים שעלולים להיגרם לאורך השנים.

כשאנחנו מדברים על איטום גגות עם חומרים פוליאוריטנים אנחנו מדברים על איטום שמבוסס על חומר פוליאוריטני לבן, טהור ובמרקם סמיך. הפתרון מתאים לגגות חשופים ומקפל בחובו יתרון נוסף בכך שהוא בעל תכונות מצוינות של בידוד תרמי. איטום גג עם חומר פוליאוריטני עשוי להוריד בקיץ את טמפ' החדרים העליונים ב-5-6 מעלות צלזיוס (!).

איך מתבצע איטום עם חומר פוליאוריטני? שלבי היישום של איטום גגות עם חומר פוליאוריטני זהים במידה רבה לאיטום עם יריעות ביטומניות. גם כאן יש לבצע הכנה של הגג ומריחת חומר יסוד מקשר (פריימר) עם המתנה. האיטום נעשה בהתזה או במריחה של מספר שכבות עם המתנת ייבוש בין שכבה לשכבה. כולל כמובן תיקונים באזורים "בעייתיים" כמו פתחי ניקוז, מרזבים, נשמי אוויר ועוד. 


אנחנו מתמחים באיטום בהתזה וממליצים על איטום זה דרכנו תקבלו הבטחה לשירות ועבודה מקצועית

ואחריות מלאה ל10 שנים על איטום זה!


לפרטים נוספים והזמנת שירות חייגו עוד היום (ואל תחכו לגשמי החורף) 050-4800407


ראו גם: איטום מרפסות | איטום קירות | איטום גגות בהתזה | איטום גגות מרוצפים   


אחריות מלאה ל10 שנים

פריסה ארצית

הציוד המתקדם ביותר

20 שנות ניסיון

סוגי איטום גגות..

מרכז הבניה הישראלי

תעודת אוטם מורשה - מכון התקנים הישראלי.

אישורי עבודה בגובה מטעם משרד העבודה.

Share by: